Zadnji članci

Istinite priče

Prevarena

Prevarena

Bila sam mlada, zaljubljena maturantica, koja se zbog ljubavi odrekla studija i udala se. Život je išao svojim tokom... Došlo je prvo dijete, poslije tri godine drugo, kupili smo stan. Voljeli smo se. Poslije svakog njegovog dolaska sa službenog puta bili smo iznova zaljubljeni kao da smo na početku veze. No, poslije 17 godina sam shvatila da imam nevjernog muža.

Svi ti silni pokloni za mene, djecu, moju majku, bili su tek kulisa. Imao je kratke avanture van našeg gradića, a tu je izigravao sveca, brižnog oca i uzornog muža. Ta slučajno zaboravljena poruka u mobitelu i poklon u pretincu poslovne torbe otkrili su mi da u njegovom životu postoji druga.

Osjećala sam se poniženom i iznevjerenom, šokirana koliko ga ne poznajem.

- Otkud znam da i ti nisi imala nekog dok sam bio na službenom putu?!

Nakon ove njegove perfidne izjave, zatražila sam rastavu. Molio me da mu oprostim, ali u mom srcu nije više bilo povjerenja.

Dvije godine nakon rastave, na nagovor djece, učlanila sam se u "Veneru". Danas sam sretna što sam ih poslušala, jer sada znam da ljubav može biti iznova lijepa, ako ne i još ljepša.

Sretna što sam pronašla ljubav, poslala sam u agenciju "Venera" i moje dvije prijateljice, a moj sin svog najboljeg prijatelja. Ljubav je jedino pravo bogatstvo i smisao života, jer svi problemi dolaze od nedostatka čiste ljubavi.

Povezane priče