Zadnji članci

Istinite priče

Nikad nije kasno

Nikad nije kasno

Bio sam očajan, nedostajalo mi je njeno prisustvo i mislio sam da nikada više neću moći voljeti. No, pet godina nakon ženine smrti, upoznao sam nju. Bila je nova u mojoj firmi i zahvaljujući njezinoj inicijativi zbližili smo se. Bila je znatno mlađa od mene, pa sam se i ja osjećao mlađim. Unijela je svježinu u moj život; nisam više nosio staromodna odijela, birala mi je košulje, kravate i čak me uvjeravala da joj se sviđam takav kakav jesam i da nema potrebe da smršavim. Naša je veza trajala godinu dana, a onda se odjednom ona počela mijenjati.

Postala je nemarna, nije mi poklanjala više pažnju i često je izbivala iz kuće.A a kada bih tražio objašnjenje za njeno ponašanje, obasipala me je grubošću govoreći mi da sam bezrazložno ljubomoran, da zanovijetam i da bi bilo mnogo bolje da vodim računa o sebi; da pogledam istini u oči i shvatim da sam ipak predebeo. Po povratku s jednog službenog puta zatekao sam praznu kuću i pismo s porukom da odlazi s drugim. Strašno mi je nedostajala. Opet sam bio sam, ali ovog puta sa ružnim uspomenama. Bio sam potpuno izgubio povjerenje u žene, ali nakon dvije godine samoća mi je postala teret.Ostao sam udovac u najboljim godinama. Volio sam svoju ženu, volio sam je i nakon njene smrti.

. Shvatio sam da je ona ipak bila samo jedna obična avanturistkinja, da svaki muškarac u svom životu može naići na lošu ženu. Tako sam se odlučio savjetovanje i  posredovanje Agencije Venera Gratia i uz njenu pomoć upoznao udovicu s kojom sam već tri godine u sretnome braku.

I ona je bila udovica, čak je stanovala u mom gradu. Kada smo se prvi put poljubili, osjetio sam da se zaljubljujem. I nekim našim usamljenim prijateljima predložili smo da i oni na  ovaj način potraže ljubav. Naša zajednička prijateljica zahvaljujući, nama upoznala je i ona muškarca poredstvom Venere Gratia uz kojeg je upoznala  ljubav. Danas izlazimo u četvoro i veselimo se što ćemo uskoro biti kumovi. Neprocjenjivo bogatstvo u životu je ponovno voljeti i biti voljen.

Povezane priče